Thuis wonen voor gevorderden

Ellen en Hans, zijn in de zeventig. Ze willen weten hoe ze prettig, comfortabel, veilig en gezond op zichzelf kunnen blijven wonen. Nu maar ook als het later wat minder gaat. Tijdens hun zoektocht leren ze over eHealth en domotica (woonhuisautomatisering). Ze stuiten ze op verschillende slimme oplossingen voor wonen, leven en gezondheid en vinden antwoorden op vragen als:

  • Hoe kan techniek ons helpen comfortabel, veilig en zelfstandig te blijven wonen?
  • Hoe zorg ik dat ik mijzelf goed kan blijven redden ondanks mijn chronische ziekte?
  • Welke ‘slimme’ (hulp)middelen zijn er eigenlijk? Hoe werken ze? Waar koop ik ze?

Tijdens de Expeditie-SlimThuisbijeenkomst reist u als het ware mee met Ellen en Hans. Wij organiseren deze laagdrempelige bijeenkomsten bij u in de buurt of op uw werkplek. Informatie, uitleg en advies over eHealth, Domotica en andere slimme hulpmiddelen die het leven veraangenamen en vergemakkelijken, dáár draait het bij de Expeditie-SlimThuis om.
In de meereizende SlimoTheek kunt u die slimme apparaten, producten maar ook online platforms en apps met eigen ogen zien en  uitproberen. En natuurlijk komen ook vragen over de installatie, de kosten en ethische dilemma’s aan bod.

We organiseren ook Expeditie-SlimThuisworkshops met Slimotheek voor werkers in zorg en welzijn.  Geïnteresseerd in Expeditie over een bepaald thema of voor een specifieke doelgroep? Mail ons uw naam, organisatie en wensen toe en wij nemen contact met u op.

Zelf Expeditie-spreker worden? Graag! Mail uw naam, specialisme en voorstel en u hoort binnen 2 dagen van ons.